Sudah Terang Lagi Bersuluh

malu dengan mentaliti mahasiswa ukm yang terus-terusan diperbodohkan oleh sesetengah pihak demi mendapat habuan politik (political interest) dari kejahilan mahasiswa ukm yang mudah dibeli dengan janji-janji politik yang ingin menghancurkan nilai intelektual mahasiswa.

saya dikecam, dihina, di lebel sebagai penakut (dari aspek politik) kerana paparan post saya yang terdahulu yang menyatakan Gabungan Mahasiswa UKM (GMUKM) yang secara terang-terangan bersubahat dengan pakatan politik luar yang menggambil kesempatan dengan menggunakan persekitaran kampus untuk menyebarkan idealogi politik untuk kepentingan mereka.

terbaharu, ceritera 4 orang pelajar sains politik, fakulti sains sosial dan kemanusiaan, UKM yang didakwa dimahkamah UKM atas penglibatan terhadap promosi parti politik di pilihanraya hulu selangor menjadi bualan bukan dalam persekitaran UKM sahaja malahan subur hingga ke Sabah dan Sarawak. hebat bukan penangan 4 pelajar ini. namun apa yang dikesalkan sebaran berita ini hanya mengundang nama buruk kepada alma meter dan kampus ukm itu sendiri.

presiden PMUKM melalui kenyataan Web nya telah menyatakan bahawa kepada yang terlibat dengan perbicaraan tersebut agar tenang menghadapi perbicaraan kerana mereka tidak akan dilihat sebagai bersalah sehingga dibuktikan bersalah. itu perundangan yang kita semua tahu.

namun, saya tertarik dengan pendedahan terbaharu blog House PK yang menyatakan ada dalang yang "menyemarakan" lagi situasi tegang di UKM kita ini. saksikan pendedahan House PK tersebut......


Penglibatan Parti Pembangkang yang tidak betanggungjawab terhadap mahasiswa sudah sampai ke tahap kronik!

Pada PRK Hulu Selangor yang lepas, 4 orang pelajar Universiti Kebangsan Malaysia iaitu Hilman Idham, Ismail Aminuddin, King Chai dan Azlin Shafina Adzha telah ditahan oleh pihak Polis dalam satu sekatan jalan raya.

Turut ditemui bersama-sama mereka adalah 1000 keping CD dan 15 ribu keping risalah pelbagai tajuk yang semuanya berunsur hasutan dan mengenai PKR dan tajuk-tajuk seperti “Perisik Zionis dalam PDRM, Tolak BN Kerana Menindas Orang India” dan pelbagai tajuk lagi untuk diagih-agihkan ke seluruh Hulu Selangor.

Secara jelasnya dilihat bahawa mahasiswa-mahasiswa ini telah dipergunakan secara terang-terangan oleh DAP dan PKR dalam kempen mereka sedangkan pada waktu tersebut adalah waktu peperiksaan akhir di UKM.

Dan dalam press conference mereka baru-baru ini yang menggunakan (dipergunakan) Dewan Perhimpunan Cina KL, mereka telah menyatakan bahawa polis hanya menemui 1 keping CD sahaja sewaktu ditahan. Kecik-kecik dah diajar pandai menipu! Ini adalah di antara soft skill yang diajar kepada mahasiswa di universiti pada ketika ini oleh Pakatan Haram ini.

GAMBAR DIATAS : SEMASA MEREKA DICEKUP DI HULU SELANGOR TEMPOHARI!

Sementara itu pagi tadi di UKM, apa yg terjadi ialah 4 pelajar ini telah mengambil khidmat peguam yg terkenal bagi melaksanakan perintah injunksi bagi perbicaraan tatatertib mereka.

Mana la pelajar ni dapat duit untuk membayar peguam dan sebagainya untuk kes TATATERTIB Universiti? Mungkin gambar-gambar di bawah boleh menjelaskan siapa yang mempergunakan pelajar-pelajar ini.

Jika diamati betul-betul, kes 4 pelajar ini mirip Modus Operandi kes liwat Al-Juburi. Seperti seorang adik meniru gaya abangnya, tujuan mereka adalah untuk menangguhkan kes sampai kiamat! Persoalannya, kalau rasa tak bersalah, kenapa takut nak hadiri perbicaraan? Berani kerana benar, takut kerana salah..!

Kalau 4 pelajar ini dibiarkan terus bebas dan belajar di UKM atau di IPT kita, tak mustahil mereka akan menghasut dan mempengaruhi lebih ramai pelajar Melayu untuk ‘tunduk’ dan rela dipergunakan oleh DAP. Inilah contoh pelajar-pelajar yang tak tahu kenang jasa mak ayah mendoakan kejayaan dalam pelajaran agar dapat jadi manusia yang berguna di masa hadapan, sebaliknya kecik-kecik lagi dah jadi alat tunggangan DAPig!

GAMBAR DIATAS : SUASANA DI DATARAN CANSELORI UKM PAGI TADI (MAHASISWA + DAP)

Ini adalah email yang telah aku terima dari salah seorang pelajar yang mengaji disana! Apa nak jadi ni?

Pesanan HPK kepada adik-adik di U: Wahai adik-adikku yang sangat aku sayangi, janganlah kamu menghancurkan masa depanmu dengan membuat sesuatu yang akan kamu sesali di kemudian hari! Ini adalah waktu untuk adik-adik belajar, banyak lagi masa untuk berpolitik!

Ingatlah mak ayah di kampung, mereka begitu bersusah payah menghantar kamu ke sini bukan untuk menjadi BARUA manusia-manusia yang tidak bertanggungjawab, mereka menghantar kamu ke U untuk kamu belajar dan menimba ilmu!

Wahai adik-adikku yang masih belajar, hentikanlah kegilaan ini, tumpukanlah perhatian dalam pelajaranmu, ingat bila adik-adik gagal nanti tidak akan ada sesiapa pun berada di sisi adik-adik untuk berkongsi tangisan, malah mereka inilah yang akan mencerca kamu atau mempergunakan kamu habis-habisan demi mengejar matlamat politik yang gila!

Aku merayu padamu wahai adik-adikku, kamu boleh bergiat dalam poltik tetapi cukuplah dengan ala kadar sahaja, percayalah golongan manusia tidak bertanggungjawab ini hanya mementingkan nafsu gila mereka sahaja! Sudahlah tu, tumpukan perhatian pada pelajaran!

Abang HPK mendoakan kejayaan kamu semua, jadilah manusia bermaruah wahai adik-adikku, janganlaha kamu dipergunakan, hidup mesti bermaruah dan berilmu!

sumber: House PK

03 Jun 2010 at 4:32 PTG , 0 Comments